| Bloggadress: pastorsblogg.blogspot.com | Svedjeholmskyrkans webbplats: svedjeholmskyrkan.se |

tisdag 1 juni 2010

Israel på allas läppar

Återigen är detta lilla land Israel i centrum av all världens mediabevakning. I media proklameras ut att "alla emot Israel". För oss som läser bibeln är det ofrånkomligt att inte tänka på bibelorden om att den tiden skall komma då alla skall vända sig emot Israel (Sak. 2:8). Personligen så tror jag inte att vi är riktigt där ännu men rösten som ropar är tydlig. Vi närmar oss finalen. Det är nu viktigare än någonsin för oss som genom Jesus är hopkopplade med det judiska folket, att be om fred och försoning. Israel gör inte alltid rätt och kan inte försvaras för varje handling de gör. Att människor dödas är aldrig rätt. Men samtidigt så har vi inte hela bilden. Vi får oftast höra mediabilden från den ena parten som oftast är mot Israel. Det är uppenbart att om syftet är att hjälpa palestinierna så behövs det inte 700 personer på fartygen. Syftet är att väcka oppinion och få Israel att framstå i dålig dager. Dessutom så har Israel deklarerat att hjälp får föras in landvägen i ordnade former. Varje vecka förs ca 15 000 ton förnödenheter in i Gaza från Israel. De palestinska folket utnyttjas skoningslöst som ett slagträd i det politiska spelet mellan arabvärlden och Israel. På hemsidan finns några länkar till lite mer information från svensk -Israel information. Ps 122 uppmanar oss att be och välsigna Israel. Just nu behöver både judar och araber våra förböner om försoning!

2 kommentarer:

  1. Håller med i din analys! Självklart är det en tragisk händelse, och ett djup misslyckande då människor dödas.

    Det är ju dock så att vi inte vet det exakta händelseförloppet. Att komma med någon besserwisser-attityd och tro att vi har lösningen på Mellanösternkonflikten är bara barnsligt. Man skall komma ihåg att Israel alltid har varit pressat av krafter som vill utplåna dess existens. Då staten Israel utropades angreps de omedelbart av grannländerna. Utan ett starkt försvar så skulle landet Israel nog inte funnits på kartan idag.

    När det börjar talas om att bojkotta Israel (vänsterpariet förordar detta) på olika sätt så får det mig att tänka på händelserna som föregick andra världskriget. Vad lite vi har lärt oss av historien!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med er båda två om att media inte alltid ger oss hela bilden av allt. Att människor dödats stämmer för det finns det bevis på, men vad som ligger bakom detta kan ingen veta riktigt säkert. Men att sluta be för Israel hjälper inte, för det är nu det är extra viktigt att vi ber för dem.

    SvaraRadera