| Bloggadress: pastorsblogg.blogspot.com | Svedjeholmskyrkans webbplats: svedjeholmskyrkan.se |

torsdag 10 juni 2010

Broskolan 10 år

Tiden går rasande fort. Här på "bygget" höll vi på att missa att vi firar vår 10:onde skolavslutning. Skolan startade sina staplande små steg med 9 elever. Idag finns ett 100 tal barn i verksamheten och ett 25 tal anställda, både i skola och förskola. Tidningen ÖA uppmärksammade stort våra planer på att utöka med en ny enhet närmare centrum. http://www.allehanda.se/ . Det var halva första sidan och även på löparna ute på stan. På webben tog det fart. Här följer mitt inlägg i debatten.
"Roligt att läsa de olika kommentarena. Som vanligt bottnar det i olika syn på vem som egentlgen har ansvaret över barnen. Är det staten eller familjen? Här speglas olika ideologiska värderingar. Europakonventionen som ligger till grund för friskolereformen i Sverige, säger tydligt att rätten att välja skola tillfaller föräldrarna. Det står att, "staten skall respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn den uppfostran och undervisning som står i överenstämmelse med föräldrarnas religösa och filosofiska övertygelse." För vissa verkar det som om att allt som inte är "vanligt i Sverige" måste det vara något fel på. Är det inte just detta vi vill lära våra barn. Att stå upp för det man tror på även om inte andra gör det. Jag vill välkomna alla att besöka Broskolan och bilda sig en egen uppfattning. Jag ställer gärna upp och svarar på frågor. Skolans värdegrund skall enligt skollagen "förankras i kristen etik och västerländsk humanism". De kristna värderingarna hör hemma i skolan!"
Nu är det dags att fokusera på avslutningen som börjar om 40 min. I morgon skall vi delta i en kurs med Skolverket gällande den nya skollagen. Ha det så bra!

1 kommentar: