| Bloggadress: pastorsblogg.blogspot.com | Svedjeholmskyrkans webbplats: svedjeholmskyrkan.se |

tisdag 7 juni 2011

Israeldag 12 juni.

Israeldagen 12 juni.


Det är en stor förmån att få stå upp och välsigna Israel. Bibeln säger att den som välsignar Israel skall Herren välsigna. Vi vet att det finns ett profetiskt skeende som gäller Israel, församlingen och nationerna vilket är knutet till den yttersta tiden innan Jesus kommer åter. Hela världens blickar är riktade mot Israel. Alla stora ledare vill sätta sin agenda på hur mellanösterns problem skall lösas. Media vinklar oftast information till Israels nackdel trots att hela mellanöstern idag ropar efter det Israel har d v s frihet och demokrati.

Bibeln uppmanar oss speciellt att be om fred och frid över Jerusalem, vilket verkligen behövs! Det är viktigt att förstå att allt vi hör på nyheterna om Israel inte stämmer. Därför är det viktigt att låta Israel själv få komma till tals. Det är en stor förmån att få hälsa Israels ambassadör i Sverige, Benny Dagan välkommen till vår kyrka. Låt oss be mycket för detta! Det är alltid känsligt när vi handlar med Guds ögonsten, Israel. Låt oss be om beskydd och vishet och att vi får visa mycket kärlek till landet och folket. Låt oss be att budskapet skall nå ut i samhället och att många kommer till festmötet. Jag känner att det är viktigt att vi tar detta på största allvar och är alerta och vakna i anden. Vi samarbetar med Samfundet Sverige-Israel och Pingstkyrkan i Överhörnäs. (SÄPO kommer att eskortera ambassadören)

Vi börjar med att fira gudstjänst kl. 11.00 med tema om Israel. Sedan är cafeterian öppen och vi förbereder inför festmötet kl. 15.00. Väl mött!

Var välsignad!
 
mvh.
Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar